Starterscoach voor beginnende ondernemers

Je hebt een fantastisch idee en wilt een eigen bedrijf starten. Dat fantastische idee is pas het begin; daarna komen de vragen. Want hoe zet je dat goede idee en je enthousiasme om in een winstgevend bedrijf, waaraan je een duurzaam inkomen kunt ontlenen? De starterscoach helpt.

Gefeliciteerd met je toekomstig ondernemerschap!

starterscoachStarten met ondernemen is als een sprong in het diepe. Welke rechtsvorm is het meest geschikt? Hoe bereik je de juiste doelgroep? Hoeveel geld hou je als ondernemer eigenlijk netto over van de winst? En hoe werkt dat met omzetbelasting (btw) en inkomstenbelasting? Hoe schrijf je een ondernemingsplan?

Je verlangt naar vrijheid en zit vol energie om te starten. Als beginnend ondernemer zijn er plotseling veel dingen waar je aan moet denken. Als starterscoach help ik om je droom waar te maken, van idee tot verdienmodel en ondernemings­plan.

Het ondernemingsplan schrijven

In de eerste sessie stellen we het basisconcept van je onderneming scherp. Daarna kun je in een ondernemingsplan beginnen met uitwerken welk product of dienst je gaat leveren, hoe de markt daarvoor zich ontwikkelt, welke concurrentie er is, wat eventuele ervaringscijfers van gelijk­soortige bedrijven zijn, enzovoorts. Je krijgt van mij een voorbeeld ondernemingsplan.

Het maken van een goed ondernemingsplan is een belangrijk instrument voor jezelf. Het plan helpt je om je gedachten te ordenen, zorgt voor focus en is de basis voor een gezonde bedrijfsvoering. In de praktijk richten veel startende ondernemers zich uitsluitend op de kansen en de kostenkant; de risico’s en de inkomstenkant krijgen daarbij vaak te weinig aandacht.

Begeleiding als starterscoach

Wil je geld lenen van een bank, of krediet aanvragen bij Qredits, dan zal je een uitgebreid onder­ne­mings­plan en doortimmerd financieel plan moeten overleggen. Zo’n plan moet voor een micro­krediet of MKB-krediet minimaal bestaan uit een exploitatie­begroting, financierings­begroting, investerings­begroting en liquiditeits­prognose. Daarmee kan ik je helpen.

Afhankelijk van je voorkennis en behoefte kunnen we verder spreken over onder­scheiden in de markt, personeel en nog veel meer. Ik zal ook het verschil tussen zzp’er, freelancer en eenmanszaak uitleggen. Waar nodig kan ik ook gericht doorverwijzen naar andere partijen (gemeente, UWV, Belastingdienst, Kamer van Koophandel, fiscalist, verzekeringsadviseur).

Deskundig en vertrouwelijk advies

Voor persoonlijke begeleiding en coaching werk ik als starterscoach op afspraak. We bespreken samen uitgebreid jouw ideeën en ondernemersplannen. De vergoeding die ik vraag is voor jou als ondernemer volledig fiscaal aftrekbaar. De gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk.

Voor losse en gerichte ondernemersvragen kun je terecht op het publiek toegankelijke onder­ne­mers­forum Higherlevel. Dit forum wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken. Hier beantwoord ik samen met vele andere experts en ervarings­deskundigen vrijblijvend en op vrijwillige basis vragen van ondernemers in uiteenlopende branches.

Geïnteresseerd?

Zowel een eenmalig gesprek als langdurige begeleiding behoren tot de mogelijkheden. In mijn LinkedIn profiel lees je diverse aanbevelingen van andere ondernemers voor mijn werk als starterscoach. Ik ben benieuwd naar je plannen! Uiterlijk de eerstvolgende werkdag neem ik contact op, als je mij mailt of je telefoonnummer achterlaat.

Met vriendelijke groet,

Ron van der Kolk

drs. R.J. van der Kolk MBA  LinkedIn Ron van der Kolk


Inflection is ook te volgen via Nieuwsbrief, Facebook, Twitter en LinkedIn.