Open dag onderzoekscentrum elektronische overheid

De elektronische overheid is nog steeds relatief nieuw en kent nog veel onbeantwoorde vragen. Het Center for e-Government Studies (CFES) van de Universiteit Twente doet hier weten­schappelijk onderzoek naar. Een groep wetenschappers kijkt hoe de overheid een nog betere dienstverlener kan worden. En u kunt gratis in de keuken kijken!

cfesOp vrijdag 29 januari 2016 vertellen de weten­schappers van het CFES over hun nieuwste kennis en inzichten. Alexander van Deursen, Wolfgang Ebbers, Lidwien van de Wijngaert, Thea van der Geest, Jan van Dijk en Sjoerd de Vries geven voorlopige antwoorden op onderzoeksvragen als:

  • Hoe koppel je dienstverlening aan beleidsdoelen?
  • Welke kanaal heeft de voorkeur van burgers?
  • Hoe kun je social big data gebruiken om de implementatie van beleid te monitoren?
  • Hoe creëer je kennisnetwerken van overheden met ketenpartners en burgers?
  • Hoe kun je groepen met verschillende belangen en meningen bij elkaar brengen?
  • Hoe kun je omgaan met de steeds groter wordende ongelijkheden op internet?

De dag wordt georganiseerd door Gebruiker Centraal, een overheidsbrede kenniscommunity gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Gebruiker Centraal wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en uitgevoerd door ICTU en Logius. De presentatie is gratis en u kunt zich hier aanmelden.

Over Ron van der Kolk MSc MBA

verbetert de dienstverlening en bedrijfsvoering van de overheid als organisatie­adviseur, interim manager, trainer en coach bij Inflection.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *