Qredits leent nu tot €150.000 uit

Voor startende ondernemers is financiering vaak een struikelblok, zeker als de bank weigert krediet te verstrekken. Microfinanciering is dan een alternatief. De enige landelijke microfinanciering organisatie in Nederland is Qredits, een stichting zonder winstoogmerk.

Het productaanbod bestond tot vorige week alleen uit een Microkrediet van maximaal € 50.000. In middels is daar het MKB-krediet bijgekomen, een zakelijke lening tussen € 50.000 en € 150.000. De kredietverhoging is mede mogelijk gemaakt door een lening van 30 miljoen euro van het Ministerie van Economische Zaken en een lening van 30 miljoen euro van een syndicaat van verzekeraars.

Om in aanmerking te komen voor een krediet van Qredits moet je eerder afgewezen zijn door de bank en zul je een uitgebreid ondernemingsplan met financieel plan moeten overleggen. In dat financieel plan moet een exploitatiebegroting, financieringsbegroting, investeringsbegroting en liquiditeitsprognose zijn opgenomen. Daar kan de Starterscoach je mee helpen.

Over Ron van der Kolk MSc MBA

verbetert de dienstverlening en bedrijfsvoering van de overheid als organisatie­adviseur, interim manager, trainer en coach bij Inflection.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *