Training Interactiepatronen doorbreken

Omdat mensen de neiging hebben om gedrag van anderen aan te vullen, ontstaan er onbewuste interactiepatronen. Zulke ingesleten patronen kunnen een belemmering vormen voor een effectieve samenwerking met klanten en collega’s. Deze training maakt mensen bewust van hun eigen gedrag en leert de deelnemers zo het gedrag van anderen effectief te beïnvloeden.

Gedrag van een ander begint je bij jezelf

training interactiepatronen doorbrekenVan nature hebben mensen de neiging om gedrag van anderen automatisch aan te vullen. Leidend gedrag roept bijvoorbeeld volgend gedrag op en con­cur­rerend gedrag roept teruggetrokken gedrag op.

Mensen hebben in relaties met anderen eigenlijk twee eenvoudige basisbehoeften: invloed hebben en geaccepteerd worden. Als de interactie daar niet aan tegemoet komt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn.

Het gedrag van een ander kun je niet direct beïnvloeden, maar je eigen gedrag wel. Door middel van je eigen gedrag, kun je gewenst gedrag bij de ander stimuleren. In de training gebruiken we een kompas rond de assen invloed en acceptatie. Dit kompas is verdeeld in acht soorten gedrag, waar tot uitdrukking komt welke actie welke reactie geeft. Het laat ook zien hoe je een patroon kunt doorbreken. Dit handzame middel is met enige oefening door iedereen goed toe te passen.

In-company training interactiepatronen doorbreken

In deze training leren de deelnemers om interactiepatronen te herkennen en hun eigen rol daarin te zien. In de training leert iedereen bij zichzelf natuurlijke gedragingen te herkennen en succesvol om te buigen naar constructief gedrag om het gewenste doel te bereiken. Het kompas mag men houden. De nadruk ligt op oefenen met praktijkvoorbeelden van de deelnemers.

Deze training is één hele dag in uw eigen organisatie en geschikt voor groepen van 1 tot 10 deelnemers. De inhoud is speciaal gericht op medewerkers en leidinggevenden met een MBO/HBO/WO werk- en denkniveau. De training is met name bedoeld voor de (semi-)overheid, zoals gemeente, provincie, ministerie, waterschap en vergelijkbaar.

Over de docent Interactiepatronen Doorbreken

Ik ben Ron van der Kolk, communicatiepsycholoog én bedrijfskundige. Ik bestudeerde menselijk gedrag aan de Universiteit Utrecht en voltooide later een bedrijfs­kundige masteropleiding met specialisatie verandermanagement. Het is telkens weer een mooi moment als cursisten zich realiseren hoe ze met hun eigen gedrag veel meer kunnen bereiken dan ze dachten.

Plan een datum en vraag een offerte

Geïnteresseerd in deze training? Als u de gewenste datum met uw wensen doorgeeft ontvangt u uiterlijk de eerstvolgende werkdag een prijsopgave.

Ja, stuur mij een offerte voor deze training

Liever eerst even overleggen? Neemt u gerust contact op:

Docent:
drs. Ron van der Kolk MBA
E-mail:
Telefoon:

CRKBO Geregistreerde InstellingNa een succesvolle audit is Inflection toegelaten tot het Centraal Register Kort Beroeps­on­der­wijs. Hierdoor zijn de trainingen van Inflection vrijgesteld van BTW. In de audit is getoetst op o.a. zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.