Advies & Interim voor Overheid, Zorg en Onderwijs

Kennis en vaardigheden voor het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering zijn in meerdere organisaties toepasbaar. De kruisbestuiving tussen verschillende sectoren leidt ook tot beter advies door uitwisseling van kennis en best practices. In de rol van organisatie­adviseur, interim manager, trainer en coach heb ik bij diverse (semi) publieke organisaties mogen bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening en bedrijfsvoering.

Overheid: advies bij digitale dienstverlening

Bij de overheid (Rijksoverheid, gemeente, provincie) moeten alle zeilen worden bijgezet. Tussen de financiële ombuigingen door wordt er hard gewerkt aan de digitalisering van de overheidsbrede dienstverlening. Dat is veel meer dan een nieuw loket, want onder de motorkap wordt de hele informatiehuishouding van de samenwerkende overheden herzien. Dat gebeurt allemaal om de dienstverlening van de overheid sneller, makkelijker en goedkoper te maken. Door mijn ervaring met de diverse bouwstenen van digitale dienstverlening en LEAN bij de overheid kan ik u hierin van advies voorzien en begeleiden.

Lees meer over mijn werk als adviseur en interim manager dienstverlening bij de overheid.

Zorg: veilige digitale informatiehuishouding

Zorginstellingen hebben het niet veel rustiger. De kostprijs en kwaliteitsscores liggen onder het vergroot­glas van de maatschappij. Ook hier zijn verkorten van doorlooptijden, verminderen van fouten en verlaging van de kostprijs actuele thema’s. Daarnaast is er heel wat te doen over privacy­wetgeving en informatie­beveiliging. Om ook hier de dienstverlening verder te verbeteren is er vooral werk aan de winkel op het gebied van informatiemanagement. Om mee te kunnen moeten organisaties in zorg dringend aan de slag met het Landelijk Schakelpunt (LSP), Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ) en informatiebeveiliging volgens NEN7510. Maar waar te beginnen?

Lees meer informatie over mijn werk als interim manager informatiemanagement in de zorg.

Onderwijs: kennis delen voor onderwijsinstellingen en bedrijven

Mijn kennis deel ik graag. Voor onderwijsinstellingen geef ik les, beoordeel ik afstudeerscripties, voer ik afstudeergesprekken en ontwikkel ik als auteur lesmateriaal. Voor bedrijven verzorg ik trainingen en workshops. Dit speelt zich af in de met elkaar verbonden thema’s rondom de bedrijfskunde: communicatie, organisatiepsychologie, klantmanagement, informatie­ma­na­ge­ment, verandermanagement, leiderschap en LEAN procesverbetering.

Lees meer informatie over mijn werk als docent, auteur en trainer.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over wat ik voor uw organisatie zou kunnen beteken, laat dan uw contactgegevens achter en ik neem uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. Mijn werkgebied is heel Nederland.

Met vriendelijke groet,

Ron van der Kolk

drs. R.J. van der Kolk MBA  LinkedIn Ron van der Kolk