Bedrijfsprofiel Inflection

Na een loopbaan van vijftien jaar in kleine en grote organisaties, in profit en non-profit, heb ik eind 2012 Inflection opgericht. Ik ben ervan overtuigd dat de dienstverlening van bedrijven en overheden kan nóg beter kan. Daarom heb ik mijn ontslag ingediend om daar als zelfstandig ondernemer vanaf 1 januari 2013 werk van te maken. Het eerste jaar was ik al snel volgeboekt.

Nóg betere dienstverlening

Bedrijfsprofiel InflectionSucces komt vaak in een golfbeweging; als je op een top niets doet, weet je zeker dat je daarna weer naar beneden gaat. Tenzij je iets radicaal anders doet: een strategisch kantelpunt. Ik wil graag organisaties helpen om die kanteling samen te maken.

Een inflection point is een wiskundige term voor een buigpunt in een grafiek. Ook in de bedrijfskunde wordt de term gebruikt, voor een strategisch kantelpunt. Dat is gesymboliseerd door de rode punt in mijn logo: op weg naar nóg betere dienstverlening.

Raad en daad

Via Inflection werk ik als organisatieadviseur, interim manager en trainer. Naast het adviseren en begeleiden van organisaties verzorg ik trainingen aan groepen en coach ik individuele mede­werkers en leidinggevenden. Buiten mijn werk voor de publieke sector help ik als vrijwilliger startende ondernemers op het door de Rijksoverheid gefinancierde ondernemersforum Higherlevel. Hier delen experts op allerlei gebieden kosteloos hun kennis en ervaring.

Als persoon kan ik goed observeren en luisteren. Ik heb een coachende stijl waarin ik de juiste vragen kan stellen om mensen zelf een antwoord te laten ontdekken. Over mezelf kan ik zeggen dat ik complexe situaties zeer snel kan doorgronden, knelpunten voorzie en deze voorkom met creatieve en pragmatische oplossingen. Ik weet goed te balanceren tussen de belangen van alle betrokkenen. Op mijn LinkedIn profiel leest u diverse aanbevelingen van opdrachtgevers.

Kennis en ervaring

Mijn kennis komt uit twee masteropleidingen: bedrijfskunde (MBA, met specialisatie Verander­management) en communicatiepsychologie (MSc, met een stuk organisatiepsychologie). Daarnaast volg ik regelmatig nieuwe opleidingen (Registered Prince2 Practitioner, Black Belt in Lean Six Sigma, TOGAF 9.1 Certified Practitioner, etc.). Ik ben lid van de Association of Enterprise Architects (AEA). Op dit moment studeer ik rechtsgeleerdheid via de Open Universiteit.

Na mijn eerste studie, waarbij ik afstudeerde bij het Ministerie van Financiën, heb ik een kleine tien jaar in de commerciële dienstverlening gewerkt. Ik vervulde daar functies als adviseur, projectmanager en lijnmanager. Daarna ben ik teruggekeerd naar de overheid en heb ik vijf jaar voor de gemeente Enschede gewerkt. Ik mocht daar leiding geven aan een team dat de dienstverlening van de gemeente sterk verbeterd heeft. Mede hierdoor is Enschede meermalen bekroond voor de beste dienstverlening van gemeentelijk Nederland.

Heel Nederland

Nu is mijn werkgebied heel Nederland en ben ik beschikbaar voor alle organisaties in de publieke sector. Mijn opdrachtgevers strekken zich uit van Limburg tot de Waddeneilanden. Lokaal verblijven is geen enkel probleem. Ik ben zowel inzetbaar voor eendaagse training als voor langdurige begeleiding.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen of mailen. Ik ben u graag van dienst.

Met vriendelijke groet,

Ron van der Kolk

drs. R.J. van der Kolk MBA  LinkedIn Ron van der Kolk