Training Cruciale Gesprekken

Aanspreken op houding en gedrag is lastig – of het nu bij een klant, collega of medewerker is. Door spanning lopen de emoties vaak hoog op en lukt het niet meer om het voorgenomen doel te behalen. Deze in-company training cruciale gesprekken leert bestuurders, leidinggevenden en medewerkers om lastige gesprekken niet uit de weg te gaan, maar resultaten te bereiken.

Vechten of vluchten?

training cruciale gesprekkenAls er veel op het spel staat, geeft het voeren van een gesprek vaak spanning. Die spanning zorgt voor een intuïtieve keuze tussen twee primaire reacties: vechten of vluchten. Beide zijn echter niet effectief.

Met een vechthouding kun je in een gesprek weinig bereiken. Het verbaal aanvallen van de gespreks­partner geeft niet de gespreksveiligheid om samen de zaak van verschillende kanten te kunnen bekijken.

Vluchten helpt ook niet, want dan wordt het gesprek niet of nauwelijks gevoerd. Het is heel menselijk om spannende gesprekken uit de weg te gaan en uit te stellen, maar de consequentie is dat de ongewenste houding en gedrag ongehinderd voortduren. In plaats van de ervaren problemen aan te pakken, ontstaan er dan vaak een onderstroom, roddels en interne politiek.

In-company training cruciale gesprekken

In deze training leren de deelnemers om te vechten noch te vluchten maar rustig de koe bij horens te vatten en zo resultaten te bereiken in lastige gesprekken. Daarbij is ruimte voor de persoon en de functie van elke deelnemer. In de training leert iedereen bij zichzelf natuurlijke reacties te herkennen en om te buigen naar constructieve gesprekstechnieken.

Deze training is één hele dag in uw eigen organisatie en geschikt voor groepen van 1 tot 10 deelnemers. De inhoud is speciaal gericht op bestuurders, managers, leidinggevenden en medewerkers met een HBO/WO werk- en denkniveau. De training is met name bedoeld voor de (semi) overheid, zoals gemeente, provincie, ministerie, waterschap en vergelijkbaar.

Over de docent Cruciale Gesprekken

Ik ben Ron van der Kolk, communicatiepsycholoog én bedrijfskundige. Ik bestudeerde menselijk gedrag aan de Universiteit Utrecht en voltooide later een bedrijfs­kundige masteropleiding met specialisatie verandermanagement. Als interim manager in de publieke sector heb ik heel wat cruciale gesprekken gevoerd. Graag help ik u om meer te bereiken in moeilijke gesprekken.

Plan een datum en vraag een offerte

Geïnteresseerd in deze training? Als u de gewenste datum met uw wensen doorgeeft ontvangt u uiterlijk de eerstvolgende werkdag een prijsopgave.

Ja, stuur mij een offerte voor deze training

Liever eerst even overleggen? Neemt u gerust contact op:

Docent:
drs. Ron van der Kolk MBA
E-mail:
Telefoon:


leren-veranderenTijdelijke actie: wanneer u deze training boekt, krijgt u een exemplaar van het boek Effectief in cruciale gesprekken van John Manschot toegezonden.

Het boek is een nuttige aanvulling op deze training, met nog meer informatie over de gesprekstechnieken om cruciale gesprekken over lastige kwesties te voeren. Dankzij de inzichten, tips en praktijkvoorbeelden in dit boek treedt u cruciale gesprekken met nog meer vertrouwen tegemoet.

Neem gerust contact op voor vragen of het reserveren van een datum.

 

CRKBO Geregistreerde Instelling Na een succesvolle audit is Inflection toegelaten tot het Centraal Register Kort Beroeps­on­der­wijs. Hierdoor zijn de trainingen van Inflection vrijgesteld van BTW. In de audit is getoetst op o.a. zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.