Training Het Nieuwe Leidinggeven Overheid

Het Nieuwe Werken (HNW) kan volgens onderzoek leiden tot meer tevredenheid, energie en plezier bij medewerkers. De invoering van tijd- en plaatsonafhankelijk werken is daarom meer dan een kostenbesparing op huisvesting. Door minder face-to-face interactie liggen verminderde betrokkenheid en miscommunicatie echter op de loer. De training Het Nieuwe Leidinggeven leert leidinggevenden om te gaan met het aansturen van een virtueel team.

Betrekken en motiveren op afstand

training Het Nieuwe LeidinggevenDe rol van de leidinggevenden is cruciaal bij de transformatie van een traditionele naar een flexibele werkomgeving. Om productief te zijn heeft een flexibele medewerker vertrouwen, eigen verant­woor­de­lijkheid en betrokkenheid nodig. Dat vereist een cruciale omslag in de stijl van leidinggeven.

Na invoering van een flexconcept zitten de mede­werkers niet meer bij elkaar, maar op flexplekken verspreid in het gebouw of buiten de deur. Dat kan leiden tot minder betrokkenheid bij het team of de organisatie. Ook zijn er verleidelijke valkuilen in het omgaan met de nieuw verworven vrijheden.

Eéndaagse in-company training Het Nieuwe Leidinggeven

In deze training leren de deelnemers hoe ze om kunnen gaan flexibele medewerkers, nieuwe communicatievormen, het betrekken en motiveren op afstand en het onderhouden van een teamgevoel. De deelnemers krijgen feedback op hun eigen leiderschapsstijl. Gedurende de dag worden theorie en praktijk afgewisseld, om te leren inspireren en zelf geïnspireerd te worden.

Deze training is één hele dag in uw eigen organisatie en geschikt voor groepen van 1 tot 15 deelnemers. Het eerste dagdeel bestaat uit interactieve theorie, het tweede dagdeel bestaat uit samen oefenen. De inhoud is speciaal gericht op leidinggevenden in elk organisatieniveau bij de (semi) overheid, zoals gemeente, provincie, ministerie, waterschap en vergelijkbaar.

Over de docent Het Nieuwe Leidinggeven

Ik ben Ron van der Kolk, flexwerker avant-la-lettre, voormalig ambtenaar en nu (interim) leidinggevende bij diverse overheidsorganisaties. Ik voltooide masteropleidingen in zowel psychologie (aan vakgroep Sociale en Organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht) als bedrijfs­kunde; ik studeerde o.a. af op de rol van leiderschap in verandermanagement bij de overheid.

Plan een datum en vraag een offerte

Geïnteresseerd in deze training? Als u de gewenste datum met uw wensen doorgeeft ontvangt u uiterlijk de eerstvolgende werkdag een prijsopgave.

Ja, stuur mij een offerte voor deze training

Liever eerst even overleggen? Neemt u gerust contact op:

Docent:
drs. Ron van der Kolk MBA
E-mail:
Telefoon:


 

TIP: voor individuele ontwikkeling is persoonlijke coaching een effectief alternatief.

CRKBO Geregistreerde Instelling Na een succesvolle audit is Inflection toegelaten tot het Centraal Register Kort Beroeps­on­der­wijs. Hierdoor zijn de trainingen van Inflection vrijgesteld van BTW. In de audit is getoetst op o.a. zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.