Training Verandermanagement Overheid

Publieke organisaties moeten steeds vaker en sneller bijsturen, door veranderingen in markt of maat­schappij. Het succes van de meeste verandertrajecten is echter gering: volgens Nederlands onderzoek faalt zo’n driekwart. Dat betekent verspilling van tijd, geld en energie. Daarnaast kan een mislukt verandertraject zorgen voor conflicten, frustratie en een verslechterde sfeer… In de training Verandermanagement leert u weerstand om te zetten in veranderbereidheid.

Van weerstand naar veranderbereidheid

Training VerandermanagementZijn “verleiden” en “verkopen” eigenlijk wel goede strategieën? Is “hoe krijg je ze mee?” eigenlijk wel de goede vraag? Deze en veel meer vragen worden in deze training beantwoord. Uiteraard worden theorie en praktijk gecombineerd, wordt er geoefend en kunnen de deelnemers eigen casuïstiek inbrengen.

Na de training Verandermanagement kent u de grootste bronnen van weerstand bij organisatie­verandering. U kunt begrip opbrengen voor mede­werkers die worden “veranderd” en leert positiever kijken naar “weerstand”. U kunt de meest effectieve interventies toepassen op elk van de verander­stijlen en weerstand ombuigen naar verander­bereidheid.

Eéndaagse in-company training verandermanagement

In het eerste dagdeel van de training verandermanagement wordt globaal uitgelegd hoe mensen denken en handelen, hoe u daar op in kunt spelen en wat de belangrijkste veranderkundige theorieën zijn. In het tweede dagdeel passen we dit toe op een aantal situaties uit de dagelijkse praktijk van uw organisatie. We bespreken of het fenomeen “weerstand” eigenlijk wel bestaat en u leert anders te kijken naar andere mensen maar vooral naar uw eigen handelen.

Deze training is één hele dag in uw eigen organisatie en geschikt voor groepen van 1 tot 10 deel­nemers. De inhoud is speciaal gericht op bestuurders, managers, leidinggevenden, project­leiders, programmamanagers en interne adviseurs met een HBO/WO werk- en denk­niveau. De training gaat in op verandermanagement bij de (semi) overheid, zoals gemeente, provincie, ministerie, waterschap en vergelijkbare organisaties en versterkt uw strategische invloed.

Over de docent Verandermanagement

Ik ben Ron van der Kolk, bedrijfskundige en psycholoog. Ik studeerde eerst aan de vakgroep Sociale en Organisatiepsychologie van Universiteit Utrecht en voltooide later een bedrijfs­kundige masteropleiding met specialisatie in Verandermanagement, door onderzoek naar de relatie tussen leiderschap en verander­bereidheid. Als organisatie­adviseur en interim manager heb ik de nodige praktijkervaring met organisatie­verandering in de publieke sector.

Plan een datum en vraag een offerte

Geïnteresseerd in deze training? Als u de gewenste datum met uw wensen doorgeeft ontvangt u uiterlijk de eerstvolgende werkdag een prijsopgave.

Ja, stuur mij een offerte voor deze training

Liever eerst even overleggen? Neemt u gerust contact op:

Docent:
drs. Ron van der Kolk MBA
E-mail:
Telefoon:

leren-veranderenTijdelijke actie: wanneer u deze training boekt, krijgt u gratis een exemplaar van het boek Leren veranderen t.w.v. € 69,90 toegezonden.

In bijna 500 pagina’s leggen prof.dr. Léon de Caluwé en dr. Hans Vermaak de ins en outs van organisatieverandering uit. Hun vermaarde kleuren­theorie komt ook in deze training Verandermanagement Overheid aan de orde. Een waardevol bezit voor iedereen die met verandering werkt.

Neem gerust contact op voor vragen of het reserveren van een datum.

 

CRKBO Geregistreerde Instelling Na een succesvolle audit is Inflection toegelaten tot het Centraal Register Kort Beroeps­on­der­wijs. Hierdoor zijn de trainingen van Inflection vrijgesteld van BTW. In de audit is getoetst op o.a. zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.