Training LEAN Dienstverlening Overheid

Alle overheidsorganisaties moeten de komende jaren fors bezuinigen. Bij gemeente, provincie en Rijk moeten ondertussen veel processen op de schop; er wordt gewerkt aan het Klant Contact Centrum (KCC), ZaakGewijs Werken (ZGW), Regionalisering en nog veel meer. Ook moet de dienstverlening beter en toegankelijker gemaakt worden. In de Training LEAN Dienst­verlening leert u hoe betere dienstverlening en lagere kosten hand in hand kunnen gaan.

Betere dienstverlening tegen lagere kosten

Training LEAN DienstverleningHet principe is gebaseerd op het “opnieuw in elkaar steken” van processen. Daarbij staat niet de dienst, maar de waarde voor de klant centraal. Alle hande­lingen, die niet bijdragen aan het toevoegen van klantwaarde, worden zoveel mogelijk geëlimineerd.

LEAN omvat een gestructureerd stappen­plan een gereedschappen om processen simpeler te maken, met als resultaat betere dienstverlening, hogere kwaliteit en lagere kosten. Hoewel deze methode is ontstaan in de maakindustie, werkt ze prima in dienst­verlenende processen in de publieke sector.

In-company training LEAN Dienstverlening

Deze Training LEAN Dienstverlening bestaat uit een bijeenkomst van één dag in uw eigen organisatie. In het eerste dagdeel wordt globaal uitgelegd wat LEAN Six Sigma precies is, zodat u kunt meepraten over dé trend in overheidsland. Ook komt aan de orde wat de relatie is met het veelgebruikte INK model en zaakgewijs werken.

In het tweede dagdeel bespreken we gezamenlijk hoe LEAN Six Sigma bij de overheid praktisch is toe te passen. U leert de acht soorten “verspilling” van tijd en energie in een proces herkennen en krijgt tips over het verzilveren van de gerealiseerde besparingen. U leert met andere ogen naar processen kijken en u krijgt voldoende inspiratie, tips & trucs om de volgende dag al te beginnen met het verbeteren van de processen in uw eigen organisatie.

Over de docent LEAN

Mijn naam is Ron van der Kolk, zelf opgeleid tot Black Belt niveau in LEAN Six Sigma en bedrijfskundige (MBA). Als voormalig ambtenaar heb ik de nodige ervaring met procesverbetering bij gemeente en rijksoverheid. Bij de gemeente Enschede was ik, met mijn medewerkers, verantwoordelijk voor het verbeteren van de dienstverlening; mede hierdoor is Enschede meermalen bekroond voor de beste dienstverlening van gemeentelijk Nederland.

Plan een datum en vraag een offerte

Geïnteresseerd in deze training? Als u de gewenste datum met uw wensen doorgeeft ontvangt u uiterlijk de eerstvolgende werkdag een prijsopgave.

Ja, stuur mij een offerte voor deze training

Liever eerst even overleggen? Neemt u gerust contact op:

Docent:
drs. Ron van der Kolk MBA
E-mail:
Telefoon:


 

TIP: Ondertussen vast meer weten over de toepassing van LEAN bij de Overheid? Leest u dan ook de artikelen Wat is LEAN Six Sigma bij de overheid, 5S in LEAN Dienstverlening en Projectmatig LEAN verbeteren met DMAIC. Bent u al bezig met LEAN in uw organisatie? Dan is de training Verandermanagement mogelijk ook interessant, om het gedachtegoed verder uit te rollen.

TIP: Test ook eens uw kennis met de LEAN Dienstverlening quiz! Hoeveel weet u al?

CRKBO Geregistreerde Instelling Na een succesvolle audit is Inflection toegelaten tot het Centraal Register Kort Beroeps­on­der­wijs. Hierdoor zijn de trainingen van Inflection vrijgesteld van BTW. In de audit is getoetst op o.a. zorgvuldigheid en betrouwbaarheid.